BUDSJETT OG ØKONOMIPLAN 2022 - 2025

Driftsbudsjettet

Det tredje budsjettet og økonomiplan for Hustadvika kommune

Dette er det tredje driftsbudsjettet for Hustadvika kommune. Under er det kommentert i forhold til rammeområder vedtatt i gjeldende økonomireglement. Innenfor disse rammene har kommunedirektøren fullmakt til å fordele mellom de enheter som hører hjemme inn under de ulike rammeområder.

Alle rammer er tilført økning tilsvarende den kommunale deflatoren som i 2022 utgjør 2,5 % (fordelt med 3,2 % som årslønnsvekst og 1,6 % som prisvekst).
Deflatoren er den økning i lønns- og prisstigning som finansdepartementet antar vil komme i dette året.


Budsjettrundskriv

Kommunedirektøren sendte 7.07.2021 ut budsjettrundskriv I med beskrivelse av den økonomiske situasjonen. Gjennom budsjettmøter høsten 2021 ville plan for innsparing og rammer for økonomiplanen bli tatt opp. I 2021 er det et mål å få en innsparing på 41 mill. kroner. Regnskapet for 2021 vil ut på nyåret vise fasit for disse tiltakene. Kommunedirektøren la også fram en framdriftsplan i dette skrivet. Budsjettmøter ble gjennomført sent sommer og høst 2021. Både driftsrammer og investeringsprosjekter var tema. Det har ikke vært mulig å nå de beregnede krav til kutt.


Regnskapet for 2021 veldig påvirket av pandemien: Det er kommet ekstra utgifter og ekstra inntekter som har påvirket situasjonen i betydelig grad. Det er komplisert å finne ut av reelle tall. Kommunen er derfor usikker på hva den reelle økonomiske stillingen er i 2021. Dette vet vi mer om over nyttår når regnskapet blir avsluttet.

Planlagt endring i budsjett er vist nedenfor i tabeller per rammeområder.