BUDSJETT OG ØKONOMIPLAN 2022 - 2025

Prosess for økonomiplanprosessen 2022 - 2025

Kommuneloven § 14-2 bokstav a) og § 14-3 pålegger kommunene å utarbeide og vedta en økonomiplan som skal omfatte minst de neste fire budsjettår. Økonomiplanen skal omfatte hele kommunens virksomhet, og gi en realistisk oversikt over sannsynlige inntekter, forventede utgifter og prioriterte oppgaver i planperioden. Økonomiplanen er kommunens viktigste verktøy for å sikre god økonomisk planlegging og styring.

Møter med rammeområdene startet rett over sommeren i år. Det har vært gjennomført møter med alle kommunens 18 rammeområder. Noen har hatt flere møter med kommunedirektøren. I tillegg er det gjennomført mange møter om hvilke behov det er for investeringer i årene som kommer.

Den 06.07.2021 gikk budsjettrundskriv I ut til kommunalsjefer, enhetsledere og hovedtillitsvalgte I Hustadvika kommune.

Den 09.09.2021 ble det avholdt dialogmøte med kommunestyret. Kommunestyret ble her informert om kommunens økonomiske situasjon og om budsjettarbeidet.

Den 6.09.2021 fikk alle enhetsledere informasjon den økonomiske situasjonen og budsjettarbeidet.

I tillegg har kommunestyret fått presentert økonomirapport per 31.08.2021. Rapporten viste at økonomien er i bedring. Merforbrukene er redusert og inntektene økt. Forventet resultat er omtrent i balanse.

Statsbudsjettet ble lagt fram 12. oktober av Solberg regjeringen og Støre regjeringens tillegg ble lagt fram 8. november- Konsekvensen for Hustadvika kommune er innarbeidet i kommunedirektørens forslag til budsjett. Nærmere om statsbudsjettet under.

Budsjettrundskriv II vil bli sendt ut i november med foreløpige rammer til rammeområdene. Lederne vil da bli anmodet om å legge inn detaljbudsjettet for 2022 for den enkelte enhet.